10 nyttige Mahoom-tips til deg som skal pusse opp!

" />

Finn inspirasjon og del boligen din på Mahoom

10 nyttige Mahoom-tips til deg som skal pusse opp eller renovere en bolig!

De fleste av oss her vært der. Dagen hvor vi har kjøpt oss en bolig med akutt behov for renovering. Om det er nødvendig eller et sterkt behov kan ofte diskuteres. Men til syvende og sist bunner det ut i at vi har alle preferanser for hvordan vi ønsker at våre hjem skal se ut. Vi har nok mange gått i den samme fella. Nemlig å tenke at ting er fort gjort. Male litt her, og sette om en lettvegg der. Et lite prosjekt blir plutselig veldig stort. Selvom boligen kanskje i utgangspunktet ikke er så stor, så kan et renoverings prosjekt bli massivt likevel. Alt ettersom hvor organisert og strukturert du selv er.

Jeg husker selv når vi bestemte oss for å totalrenovere vårt ny-kjøpte hjem. Jeg var ikke klar over hva som lå forut. Planene var store og jeg hadde veldig mange ideer. Tror nesten jeg tok pusten fra svigerfar ved et par anledninger når han hørte mine visjoner. Til og med jeg innså etterhvert hvor mye jobb det ligger bak alt. Det ene drar med seg det andre, og vips så er det en stor jobb. Det er da det er greit og ha kontroll på ting og holde tunga rett i munnen.

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har hørt folk si «Aldri igjen» når det er snakk om å totalrenovere eller pusse opp et hjem. Men det er så feil! For oppussing kan være så utrolig moro! Og ikke minst motiverende! Hele prosessen fra riving til oppbygging og veien i mellom. Det øyeblikket når du plutselig innser at det går fremover og rommene blir gradvis ferdig, det er ganske priceless! Men det må gjøres riktig og med en strukturert fremgang. Mahoom kan forhåpentligvis være med på denne strukturerte fremgangen i årene som kommer. Her kommer noen enkle og fornuftige tips til deg som står med et renoverings prosjekt nå, eller i fremtiden.

Last ned Mahoom og lag deg profil.

Den eventyrlige oppussings reisen du har foran deg bør uten tvil starte med Mahoom. Mahoom kan bidra til utrolig mye underveis i oppussingen. Her kan du først og fremst finne inspirasjon hos andre og titte inn i flotte norske hjem. Holde deg oppdatert på de siste trendene innenfor interiør. Du kan lagre praktisk informasjon, fargevalg, navn på tilbydere, og mye mer ved bruk av HOTSPOT funksjonen. Lag deg mapper til de ulike rommene i ditt hjem og start planleggingen nå!

Planlegg og skriv huskelister!

Planlegging er ekstremt viktig i en slik prosess. Ha organiserte mapper over ulike fakturaer og bilag som dukker opp underveis. Pass også på og ha oversikt over når de ulike varene blir levert hjem til deg så ikke du går glipp av en planlagt levering. Det medfører bare ekstra telefoner og mer tid. Huskelister er viktig for å unngå bomturer til og fra butikker. Få med deg alt på første runde.

Gjør de enkle jobbene selv.

Her kan du spare mye penger. De enkle jobbene som ikke krever utdanning eller kursing de kan man fint greie på egen hånd. Male, tapetsere, legge gulv osv. Det kommer selvfølgelig helt an på hvor mye erfaring du har fra før. Men samle heller inn til en hyggelig dugnad med gode venner og familie enn å bruke unødvendige penger på dyre firmaer. Av personlig erfaring så blir som regel også resultatet nesten bedre ved eget arbeid. Man blir ofte ekstra nøye når det er tross alt er sitt eget hjem, og da legger man gjerne det lille ekstra i utførelsen.

Hold orden underveis.

Rydde, støvsuge og kaste unødvendig tomgods som malingspann, emballasjer o.l. underveis i renoveringen! Gjerne hver eneste kveld før du sier deg ferdig for dagen! Da får du mye mer kontroll på resultatet. Det er så mye støv, sagflis og fine partikler som danner seg underveis og de vil man helst ikke ha på nymalte vegger eller andre plasser. Støvsug opp alt det du kan av støv og sagflis. Beskytt gjerne de ferdige rommene eller veggene med plast så ikke støvet kommer til og får lagt seg på plasser du ikke vil ha det.

Følg med i tilbudsavisene.

Det vanker store summer man kan spare ved å være litt prisbevist! Les reklamen og bruk de tilbudene som kommer! Det er ofte snakk om MYE penger du kan spare. I tillegg, hvis du kjøper store kvanta av en ting. For eksempel gulv, så er det absolutt rom for å spørre om litt avslag på prisen. Det verste man kan få er nei. Men som regel gir dem litt avslag.

Husk også at ikke alltid det er det billigste som er det beste. Invester penger i litt kvalitet så har du mye mer slitesterke flater og du unngår kanskje en ny runde med oppussing etter kort tid.
Lag provisoriske løsninger.

Skal du sette inn nytt kjøkken eller bygge en ny vegg? Bruk midlene du har rundt deg til å lage provisoriske løsninger. Da ser du ofte proposjoner av ting og hvordan utførelsen blir. For eksempel, her i vårt hjem skulle vi sette inn en stor kjøkkenøy. Vi var veldig usikre på plasseringen av øyen. Jeg tok pappesker og en spon plate og bygget derfor en øy som jeg flyttet rundt på til jeg fant den perfekte plasseringen hos oss. Et godt tips fra svigermor som jeg har brukt i alle salgs sammenhenger siden.

Dobbel jobb er bortkastet tid.

Så langt det lar seg gjøre, så prøv å unngå dobbelt jobb. Si at du får et kjøkken levert på døren. Men du er ikke helt klar for å sette det opp enda. Ikke bær kjøkkenet (Som mest sannsynlig er i veldig mange kolli) inn i garasjen, for så og bære det inn senere. Har du mulighet så bær det rett inn i nærheten av der det skal monteres. Og la det stå der til du er helt klar for å montere det. Samme gjelder det med alt. flytte rundt på ting er bortkastet tid og energi.

kommuniser med de du har hyret inn.

Har du håndverkere inne som skal gjøre noen jobber for deg? Elektrikere, rørleggere, snekkere osv? Her er det viktig at dere er samstemte på alle planer og at du følger opp at ting går slik som planen er satt. Alle er flinke og ønsker minst mulig feil. Men feil skjer, og det er mye bedre og oppdage det før feilen er et faktum. Spør heller to ganger enn å ikke spørre. Mas om du må. Det er ikke kult for deg om noe blir satt opp eller skjært feil, men det er heller ikke kult for personen som har gjort det. Ingen ønsker i utgangspunktet å gjøre feil, så kommunikasjon er veldig viktig, hele veien!

Huske å spise.

Pass på og spise og få i deg næring underveis i oppussingen. Hvis du har strøm er det lurt å ha et kjøleskap med kald drikke og enkel mat tilgjengelig. Det kan fort bli både dyre og unødvendige løsninger på mat hvis man ikke har noe tilgjengelig. Det er også bortkastet tid å kjøre ut for å spise hver dag for så å reise tilbake tilbake igjen. Ha litt frukt, sandwicher og enkel mat tilgjengelig hele tiden.

Ta pauser.

Husk at det er viktig å gjennomføre renoveringen i riktig tempo. Ta pauser og fri dager innimellom. Ingen tjener på at du blir utbrent den første tiden. Da kommer du mest sannsynlig til å gå lei, å gi opp før du er halvferdig ut i prosjektet. Fullfør alt du begynner på før du tillater deg å si at dette rommet er «ferdig». For det du ikke gjør med en gang, det blir mest sannsynlig ikke gjort på mange år 😉 Fullfør et og et rom, ikke begynn med litt i alle rom. Da får du gjerne alt for mange ting å gape over. Begynn i et rom og fullfør det rommet, før du beveger deg videre til neste rom. I mellomtiden kan håndverkere jobbe med sitt i sine rom. Som f.eks badet.

Bonustips!

Som alltid kommer jeg med et lite bonus tips! Husk og ta bilder! Ta bilder før, underveis og etter. Lag deg album. Det er for det første utrolig gøy å se sin egen fremgang og resultat. Men det er også veldig praktisk å ha bilder i tilfelle du skal selge boligen din videre en gang! Da kan du fremlegge bildene som bevis på hvordan jobben er utført!

Håper dette er noen nyttige tips som du kan bruke neste gang du gir deg ut på et eventyrlig oppussings eventyr! Det er både spennende, utmattende, gøy og givende og pusse opp sitt eget hjem. Resultatet blir akkurat så mye som man legger jobb i det!

Eileen S. Thorstensen

@Eileenstulen

Mahoom - Boligdrømmen

Med Mahoom kan du lage en profil for boligen din, og titte inn i andres - helt gratis